Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

Bouwbedrijf Bloemsma is ook een ervaren bouwpartner in het duurzaam bouwen. Inmiddels hebben wij een ruime ervaring is het concept duurzaam bouwen en weten wij de diverse mogelijkheden te combineren tot een voor de klant optimaal totaal concept.

Duurzaam bouwen kan zowel in bestaande als bij nieuwbouw op vele vlakken goede uitwerkingen hebben binnen zowel bestaande als nieuwe woningen als bij kantoorpanden, fabrieksruimten of agrarische bouwwerken.  Te denken valt aan:

particulier4

Bij duurzaam bouwen zijn legio aan zowel bouwkundige als installatietechnische onderdelen te combineren in een bouwwerk of bestaand gebouw waardoor een compleet en effectief duurzaam concept gerealiseerd wordt. Hierbij valt te denken aan de volgende opties:

Bouwkundig Installatie technisch
– Hoogwaardige isolatie – Aardwarmtepomp gesloten bron
– Zeer dunne spouwisolatie – Aardwarmtepomp open bron
– Pir / Pur isolatie – Warmte Terug Win installatie (WTW)
– Minerale wol – Zonnecollectoren
– Reflecterende folie (zeer dun) – Zonneboiler
– Iso schelpen – Douche WTW
– Kunststof vlokken / chips – Micro WarmteKracht Ketel (WKK)
particulier1 particulier2

MeerMetMinder aannemer

particulier3

Bouwbedrijf Bloemsma is een gecertificeerd MeerMetMinder aannemer en kan diverse subsidies voor u verzorgen op het gebied van isolatie van woningen. Onderdelen die onder deze subsidie kunnen vallen zijn dakisolatie, spouw- en gevelisolatie, vloer- of bodem isolatie en dubbel glas plaatsen. Tevens kan Bouwbedrijf Bloemsma het maatwerkadvies voor u verzorgen met daartoe gekwalificeerde toeleveranciers, zodat dit naadloos aansluit op de eventuele uitvoeringsopties. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van MeerMetMinder www.meermetminder.nl.


Subsidie mogelijkheden

Voor duurzame technieken zijn diverse subsidie mogelijkheden beschikbaar gesteld door de overheid. Bij Agentschap NL zijn deze subsidies aan te vragen, voor meer informatie kunt u kijken op de site van Agentschap NL www.agentschapnl.nl.

Ook voor bedrijven en instellingen zijn diverse subsidie mogelijkheden voor duurzame technieken beschikbaar gesteld door de overheid, voor meer informatie kunt u kijken op de site van Agentschap NL www.agentschapnl.nl.

Subsidie mogelijkheden asbestdaken en zonnepanelen

Wilt u uw stal, loods, schuur of kantoor asbestvrij maken en zonnepanelen plaatsen? Dan kunt u als bedrijf voor de zonnepanelen gebruikmaken van de fiscale regeling.

Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA u 10% belastingvoordeel op. Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op.

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om binnen uw bedrijf energie te besparen mét fiscaal voordeel van de EIA? Kijk dan op de Energielijst 2013. Dit is een lijst met zo’n 160 energiezuinige investeringen (op de Energielijst worden deze bedrijfsmiddelen genoemd) waarvoor u gebruik kunt maken van de EIA. Voor meer informatie kunt u kijken op www.agentschapnl.nl.